Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

03.09.2020

В Державній установі “Територіальне медичне об’єднання МВС по Тернопільській області” ситуація з COVID-19 під контролем лікарів

Працівники Державної установи “Територіальне медичне об’єднання МВС по Тернопільській області” роблять усе можливе для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, серед осіб, які, відповідно до законодавства, мають право на медичне обслуговування в закладах охорони здоров’я МВС.

В установі створено медичний пост для клінічного сортування пацієнтів, температурного скринінгу усіх працівників та відвідувачів. Працює три медичних бригади для амбулаторно-поліклінічної допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19, одна медична бригада для стаціонарного лікування людей, госпіталізованих з пневмонією неуточненої етіології.

В стаціонарі лікарні з поліклінікою установи зарезервовано 10 ліжко-місць для надання медичної допомоги хворим на відповідні захворювання.

Дільничні лікарі-терапевти, медичні бригади для амбулаторно-поліклінічної допомоги пацієнтам щоденно у телефонному режимі контролюють стан здоров’я та фіксують температурний скринінг осіб, які перебувають на самоізоляції, контактних осіб із хворим на СОVID-19 та пацієнтів амбулаторно-поліклінічної допомоги з підозрою на COVID-19.

Надання меддопомоги таким хворим на дому забезпечують мобільні медичні бригади Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої медичної допомоги.

В установі створений постійний двомісячний запас медикаментів та дезінфікуючих засобів.

Введено в експлуатацію 3 кисневих концентратори. Медичний персонал пройшов детальний інструктаж по правилах їх безпечного користування.

За 5 місяців фахівці медустанови провели більше двох тисяч експрес-тестів по визначенню імуноглобуліну М та G COVID-19 у працівників ГУНП та МВС, а також членам їх сімей. Усі тести зберігаються в належних умовах.

Медперсонал установи використовує засоби індивідуального захисту згідно затверджених методичних рекомендацій МОЗ.

Є достатньо одноразових медичних масок та рукавичок, костюмів біозахисту, одноразових комбінезонів.

Маски 3-М серії 6800 з клапаном видоху забезпечують підвищену надійність обличчя та дихальних шляхів медичного працівника із захисту від патогенних факторів. Їх можна застосовувати з різними варіантами протиаерозольних фільтрів.

Після використання одноразові засоби індивідуального захисту утилізовуються, як небезпечні медичні відходи, які утворюються внаслідок лікування хворих на COVID-19 шляхом знешкодження в профільному підприємстві, згідно укладеного договору.

Взяття біоматеріалу на ПЛР-тест пацієнтам з підозрою на коронавірусну інфекцію проводиться в Центрі превентивної медицини.

За період карантину медпрацівники установи відібрали 289 зразків для визначення інфекції.

В Державній установі “Територіальне медичне об’єднання МВС по Тернопільській області” функціонує цілодобово телефон “гарячої лінії” з питань COVID-19: (096)-011-41-02. Лікарі-терапевти та чергові лікарі стаціонару надають вичерпну консультацію усім додзвонювачам.

Епідемічна ситуація серед осіб, які, відповідно до законодавства, мають право на медичне обслуговування в закладах охорони здоров’я МВС, щодо гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, стабільна та перебуває під постійним контролем фахівців Територіального медичного об’єднання МВС.

(с) 2024

Запис до лікаря